Édesítőszerek, cukorhelyettesítők

Webáruházunkban elérhetőek a diétákhoz, fogyókúrákhoz legmegfelelőbb természetes édesítőszerek. 

Az eritrit természetes cukoralkohol. Szénhidrát tartalma és glikémiás indexe is 0. Ezáltal nem növeli a vércukorszintet és nem hizlal. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban.

Mint a legtöbb cukoralkoholt, édesítőszerként használják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Jól kombinálható más édesítőszerekkel. 

A felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül, emiatt energiatartalma igen csekély (20 kcal/100 g). Glikémiás indexe 0-nak tekinthető, mert az inzulintermelésre gyakorlatilag nincs hatással, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Szénhidráttartalma 1 g/100 g.

A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombaszaporodást, így candida diétások is fogyaszthatják.

A stevia gyermekkori nevén Stevia Rebaudiana Bertioni, vagy simán jázminpakóca. Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Levele 30-szor olyan édes, mint a répacukor, míg hőstabil kivonata 250-300-szor. Számos ásványi anyag és vitamin is található benne, prebiotikum forrás. Amerikában és Ázsiában már évtizedek óta használják, az EU-ban csak 2011-ben engedélyezték a forgalmazását. Sajnos némi mellékízzel rendelkezik. 

Bővebben
Oldal: 1 / 1, összesen 20 találat

Szafi Reform Eritrit 500g

SZFERITRIT
1 165 Ft / db

Szafi Reform Eritrit 1000g

SZFERITRIT1000
2 095 Ft / db
Oldal: 1 / 1, összesen 20 találat