-
Webshop működéshez szükséges sütik
-
Webshop statisztikai sütik
Kenyér sütés otthon, receptek

Világos kenyér recept
A Szafi lisztkeverékkel puha és mellékízmentes kenyér készítehető otthon.
Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):
- 250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 3g himalája só (ízlés szerint változhat)
- 30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
- 280g szobahőmérsékletű víz
- 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
Összeállítás után 10 percig pihentessük.
Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db.), így a sütési idő változik:
185 fokon, kb. 40 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.
Megjegyzés: Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.
Vízes zsemle recept
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék; 2 g só; 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet; 170 g langyos víz; 1 + 1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db, laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).