Vissza

Kókusztejek, kókuszkrémek az étrendben

Kókusztejek, kókuszkrémek az étrendben

Amikor épphogy csak elkezded kiiktatni a tehéntej alapú élelmiszereket, a felnőtt fogyasztó talán első felismerése, hogy ugyan mivel fogja helyettesíteni a tejszínt a kávéban. Nálam is így kezdődött, és azonnal megvolt a megoldás. 

A kókuszkrém, kókusztej a kókuszdió húsából kipréselt, magas zsírtatartalmú termék, de már zsírszegény változatban is elérhető, csekély fehérje- illetve szénhidráttartalommal rendelkezik, rosttartalma is minmális.

Felhasználható pudingok, krémlevesek, turmixok hozzávalójaként , helyettesítheti a tejet, tejszínt, a különböző sütemények vagy tészták, zabkásák és desszertkrémek receptjében is. Kiválthatjuk vele a tejfölt, joghurtot, de főzhetünk vele ragukat, főzelékeket is.

A kókusztej készítéséhez hígítsuk fel 3-4x-es mennyiségű vízzel. Kókusz „tejszínhabot” is készíthetünk a kókuszkrémből: tegyük a fagyasztóba kb. 30 percre. Fagyasztást követően  a megvastagodott felső réteget szedjük le, és ezt verjük fel habbá.

Ajánlott termékünk: https://www.dietacentrum.hu/cocomas-kokuszkrem-200-ml_p637

2020. Május 5.