Vissza

Matcha tea por fogyasztása

Matcha tea por fogyasztása

matcha (抹茶) a rituális japán teaceremóniák köztiszteletben álló teája. Sokáig csak a papok, nemesek és szamurájok ismerték a jótékony hatásait, melyet féltve őrzött titokként kezeltek. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Maccsa

Ebben a videóban megmutatom, hogyan kell a japán Matcha teát hagyományos módon elkészíteni. Megvásárolni pedig itt tudod!

A Matcha integritásának megőrzése érdekében használjon vizet, amely éppen forráspont alatt áll. Csak kb. 1/2 teáskanál Matcha-porra van szüksége 70 ml forró vízhez. Ha az arányok nem megfelelőek, akkor a tea vagy túl vizes, nem eredményez szép habot, vagy nem lesz túl keserű ízű.

Japánban háromszor finoman fújnak a teára, mielőtt három kis kortyban iszák a teát. Amikor a teát fújja, a legjobb, ha a tála hátulját fújja, hogy a levegő keringhessen a teán és vissza.

Hagyományos módon csak Matcha teaként fogyasztják.

Napjainkban viszont megjelent egy új terület, ahol megszámlálhatatlan módot találnak ki a felhasználásra, mint például:

  • fagylaltok,
  • csokoládé,
  • bonbon,
  • sütemények,
  • turmixok.
2020. Április 12.