Vissza

Vevőink receptjei

Egy kis édesség receptje

"Hozzávalók:
200 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
90 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
4 g só
40 g frissen facsart citromlé
340 g langyos víz
5 g vanília aroma
CSOKIKRÉM:
100 g vegán csokit
15 g Szafi Reform kókuszolajjal felolvasztottam.
Hozzáadtam:
50 g Szafi Reform kakaóport
30 g Reform négyszeres erősségű édesítőt
80 g The bridge bio kókusztejszínt, és
20 g mandulatejet.
A száraz hozzávalókhoz adtam a vizeseket. 10 perc pihi után téglalap formára nyújtottam. Megkentem a csokikrémmel, szórtam rá 100 g durvára tört kesudiót, hosszában feltekertem. Hosszában félbevágtam, “befontam”, és koszorúalakba kanyarintottam. 175 fokon, légkeveréssel 50 perc alatt sült meg."

Édesburgonyás pogácsa recept

"Hozzávalók: - 300 g édesburgonya puhára főzve
- 2 egész tojás - 25 g kókuszolaj
- 60 g Szafi nyújtható sós lisztkeverék
- 60 g Ch csökkentett Szafi lisztkeverék
- 12 g só
- 1 tk sütőpor
A puhára főtt édesburgonyát kihűtöttem, majd a tojással és a kókuszolajjal egyneműre turmixoltam. Összekevertem a száraz hozzávalókkal és pár percet pihentettem. Bambuszrost liszttel leszórt deszkán kinyújtottam 2 cm vastagságúra. Kiszaggattam,
tetejüket tojással megkentem és kemény sajtot (kompromisszum) szórtam rá."

Epres édesség recept

"Hozzávalók:
100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel)
45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék
45 g Szafi Reform POR eritrit
2 g Szafi Reform himalaya só
20 g almaecet
170 g langyos víz
Töltelék:
Szafi Free piros bogyós szőlő lekvár
kb. 300-350 g eper (attól függ, ki mennyi töltelékkel szeretné készíteni)
1 csapott ek. eritrit (én a második adagnál már épp csak megszórtam, mert annyira finom édes volt az eper, hogy nem igényelt plusz édesítést)
Kenéshez:
Szafi Free kajszibarack lekvár
pár csepp kókuszolaj
Elkészítés:
Az almaecetet, sót, vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percet hagytam állni a tésztát.

Közben az epret megmostam és negyedeltem, összekevertem az édesítővel.

A tésztát pihentetés után kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, majd két részre osztottam. (lehet akár 3 részre is, így értelem szerűen 3 kisebb galette lesz a végeredmény.)

Kb. 4 mm vékonyra nyújtottam. A lapot egyből áttettem a sütőpapíros tepsibe, mert megtöltve már szerintem sokkal nehezebb kezelni a tésztát.

Vékonyan lekentem lekvárral, de a tészta szélét szabadon hagytam. Ráhalmoztam a feldarabolt epret, majd a széleit visszahajtottam.

Lekvár + kókuszolaj keverékével kentem le és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) kb. 35 percet sütöttem."

Paleo torta

"HOZZÁVALÓK:
a sima piskótához:
6 db tojás
2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
egy pici só
5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
vanília kikapart belseje
fél bio citrom reszelt héja
a kakaós piskótához:
6 db tojás
2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
egy pici só
5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
vanília kikapart belseje
fél bio citrom reszelt héja
+ 1 evőkanál kakaó
a krémhez:
1 csomag gluténmentes vanília puding
2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3 kanál eritrit vagy xilit)
3 evőkanál kókuszolaj
300 ml kókusztej
1 doboz totu
cukormentes szilvalekvár
pici édesítő
pici kókusztej
pici rum (elhagyható)
cukormentes étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citrom héjával robotgéppel jól elkeverjük. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájába belekeverjük a liszteket, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig alsó-felső sütéssel megsütjük. Ugyan elkészítjük a kakaós piskótát is.
A krémhez a pudingport kikeverjük egy kevés hideg kókusztejjel, majd hozzáöntjük a többi kókusztejet, az édesítőt és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Hagyjuk kicsit meghűlni, majd 3 evőkanál kókuszolajjal simára keverjük és belekeverünk egy kis doboz totut.
A szilvalekvárt kikeverjük az édesítővel és a kókusztejjel (ízlés szerint pici rummal).
A piskótákat két-két részre vágjuk, a lapokat először megkenjük a kikevert szilvalekvárral, majd a vanília pudingos krémmel, egymásra rakjuk a lapokat, majd a maradék krémmel megkenjük a torta külsejét is.
Az étcsokoládét felolvasztjuk és megcsurgatjuk vele a tortát. Gyümölcsökkel díszítjük."

 

 

 

2020. Április 21.